Jester`s Jesters Bulldogs Bulldogs   

Ergens in december komt er een uitnodiging voor Kristel binnen. Ze mag meedoen aan de hond van het jaar show. Deze uitnodiging krijg je van de Engelse Bulldog Club Nederland als de hond in Nederland een CAC of een doorgeschoven CAC heeft gewonnen. CAC staat voor Certificat d`Apitute au Champioennat = Certificaat van geschiktheid voor het kampioenschap.

We hebben er even over na zitten denken of we van de uitnodiging gebruik zouden gaan maken. De jaren ervoor hadden we weleens het idee dat deze show niet te winnen viel. Maar ik ben van mening dat het een eer is om mee te mogen doen. Ik las in de uitnodiging dat we om 13.00 uur aanwezig moesten zijn en daardoor vond ik dat we de kinderen wel eens mee konden nemen. Een hele dag vind ik niets maar nu was het maar een paar uurtjes, dat moet goed gaan. En daarbij staat er ook nog een mooi klimrek en een ballenbak wat ze, denk ik, best leuk zullen vinden.

En dan is de dag daar. Ik neem de planning van de dag in mijn hoofd op en begin eerst met een bakkie koffie. Daarna ga ik voor Martin en mijn kids alles klaar leggen. Ik kleed ze zo laat mogelijk aan omdat ze er anders, als we weg gaan, er weer als een stelletje zwervers uit zien. 

Als ik mezelf dan heb gebadderd en wat plamuur heb opgedaan begin ik als eerste met Ilse.  Ondertussen staat Anne naast me te springen en meld me even dat ze wel een prinsesje wil worden. En ik zeg nog,”Nee Anne nu niet”. Als ik haar bij me roep om ook haar aan te kleden zie ik een gezicht wat vol gekalkt is met paarse lippenstift. Ik weet weer precies waarom ik ze nooit meeneem. Hier kan ik dus absoluut niet tegen en geïrriteerd was ik haar gezicht weer schoon. Als iedereen dan aangekleed beneden staat kunnen de honden in de auto en gaan we op weg naar Asperen. 

Als we net de straat uit zijn zet het stel al “we zijn er bijna” in en ik denk..”O..nog drie kwartier”. Als we aankomen zoeken we een plekje langs de ring en laten Molly uit haar bench. Ilse en Anne zien al snel het klimrek en vertrekken er naar toe. Het werkt goed z`on klimrek want ik heb ze niet veel meer gezien.

De jongehondedag is nog niet afgelopen en we maken der nog het staartje van mee. Alles loopt wat uit en om een uurtje of 3 begint de hond van het jaar show. Voordat het evenement gaat beginnen worden eerst de keurmeesters aan ons voorgesteld. De keuring zal gedaan worden door Mrs A.Gunson, Mrs M.Vincent en Mr M.Presland.

Iedere hond moet langs alle drie de keurmeesters en deze zullen individueel een beoordeling geven over de hond. Uit deze beoordelingen zal de beste reu en de beste teef gekozen worden.   

We beginnen met de reuen. Het is leuk om de honden, in setjes van drie, over het blauwe tapijt naar iedere keurmeester te zien lopen. Het is natuurlijk ook de crème de la crème van de bulldoggen die in 2008 tentoon zijn gesteld. 

En dan is Kristel. De eerste drie teven, waaronder Kristel, lopen van keurmeester naar keurmeester. Mevrouw Gunson vond dat Kristel te snel liep en gebaarde dat Martin rustiger moest lopen. Na 3 keer op en neer te hebben gelopen had hij het aardig voor elkaar. Ze doet het prima hoewel ze er op het einde wel wat genoeg van kreeg. Ik zie het aan de hond maar ook aan Martin.Terwijl ik het zit te aanschouwen merk ik dat de dames Kristel wel op prijs stellen en ik begin wat zweetdruppeltjes te vertonen. Ik moet mijn hoofd koel houden want we hebben tenslotte met meerdere keurmeesters te maken. En daarbij je weet het nooit hoe het balletje zal gaan rollen. 

Als alle teven geweest zijn krijgen de keurmeesters even de gelegenheid om hun beoordelingen te bundelen en tot 2 winnaars te komen. In de tussentijd wordt in de hal het licht gedempt en gaat er een spotlicht aan. De eigenaar loopt met zijn hond in het spotlicht door de ring en dan naar het midden van de ring waar alle honden aan het plubliek worden voorgesteld. Zo ook Kristel en ik blijf er van genieten zoals ze rond loopt en het is natuurlijk super leuk als ze voorgesteld word. Moeder is een JESTER`S en EIGENAAR is ook FOKKER en daarbij is ze ook nog NEDERLANDS KAMPIOEN

Dan moeten alle honden weer terug de ring in met aan de ene kant de reuen en aan de andere kant de teven. Er wordt nog het een en ander verteld waarvan ik echt niet meer weet wat en dan word de teef bekend gemaakt. 

De spreker zegt door de microfoon en de TEEF van 2008 is geworden

JESTER`S BULLDOGS KRISTEL

En ik denk hoor ik het nu goed en ik kijk alleen maar Martin aan die het nog steeds druk heeft met mensen langs de kant. Er beginnen mensen te roepen’je bent het.. schiet op’. Dan slaat de verwarring ook bij hem toe en uiteindelijk dringt het tot hem door dat het toch echt Kristel is die heeft gewonnen. 

Hij begeeft zich met Kristel naar het midden van de ring en na het bekent maken van de reu word bij Kristel “het” kleedje omgehangen. Er worden van alle kanten foto`s gemaakt en hij neemt alle felicitatie`s in ontvangst. Martin is helemaal in zijn element en geniet van elk moment.

Ik sta langs de kant op de achtergrond, zoals altijd, en ik probeer cool te blijven maar van binnen sta ik te juichen en te springen en doe ik ook nog de wave. Ilse en Anne komen aan me vragen of ze naar papa toe mogen gaan en ik zeg hun dat dit goed is. Ze rennen meteen naar hem toe en roepen naar hem “Pap goed gedaan hoor”. En nu moet ik even slikken en ben ik mijn coole blik even kwijt.

In de filmwereld zou er nu een toespraak komen en ik zou mijn ouders en schoonouders bedanken. Als wij met onze honden naar show gaan zijn zij de gene die de kinderen en onze honden onder hun hoede nemen. Natuurlijk mag ik de ouders van Kristel niet vergeten. Onze Elloise en Arie twee kanjers van bullen. 

En dan natuurlijk Kristel zelf. Zij behaalde in 15 shows 1x 3 ZG, 1x U, 3x 3U, 2x 2U, 8x 1U, 2x Beste tegenovergestelde sexe, 3x Beste van het Ras, 1x 2de in rasgroep en kreeg de titel Brusselwinster en nu dan ook nog Bulldogteef van het jaar 2008.  Dit is een mooie afsluiter van haar showcarrière. Hopelijk gaat ze mooie en vooral gezonde pupjes krijgen. Maar een toespraak houden ga ik natuurlijk niet doen het zou iets overdreven overkomen.

En dan word de zaal al weer opgeruimd en moeten we toch echt vertrekken. En dit keer zitten we met zijn vieren opgetogen in de auto. Ik vind het zo grappig want ze hebben geen idee waar het over gaat. Thuis gekomen moet oma even gebeld worden en hebben we ons eigen feestmaal. Daarna gaan ze echt dood moe van alle indrukken en al het spelen naar bed. En ik wil iedereen bedanken die bij ons was en ook iedereen die ons gefeliciteerd heeft met dit resultaat. Wij hebben een super dag gehad en het nieuwe jaar kon niet beter beginnen. 

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*