Jester`s Jester`s Bulldogs
Bulldogs   

En dan gaan we eindelijk naar Zwolle. Ik ben zelfs iets wat zenuwachtig. Dit komt omdat wij aan de keuring van deze keurmeester, een rasspecialist, hoge waarde hechten. 

Ik ben dan ook erg benieuwd wat hij van Molly zal vinden. Maar ook hoe hij de andere bullen zal beoordelen. Vaak zijn het de zelfde die aan een show meedoen en wij hebben daar toch zo onze mening over.

En zo gaan wij die bewuste ochtend weer gepakt en gezakt op Zwolle aan. We begeven ons naar binnen en alles is weer tot in de puntjes geregeld. Eigenlijk zoals altijd. We hebben een heerlijke plek. Gewoon met onze stoel langs de ring en de honden pal achter ons. Zo kunnen we ze goed in de gaten houden. Dat was ook wel nodig want er zaten toch een paar leuke boxers in ons rijtje, echt niet normaal meer. Alleen al bij het voorbij lopen vraten ze je haast op. 
Maar Molly bleef onverschrokken gewoon op der kleedje liggen en verroeide zich niet. Dat hadden we al gewonnen.

En dan begint de keuring. Er doen vandaag 59 bullen aan deze keuring mee. Genoeg te bekijken dus. Als we een tijdje bezig zijn en de plaatsingen worden vergeven gaan er toch een paar honden uit die het normaal beter doen. En ik kan alleen maar naar Martin kijken en naar hem lachen. Zo gek zijn we dus nog niet…gelukkig maar.  

En dan zijn Martin met Molly en Andre met Trudie. De heren vonden dat in de ring nu de echte toppers kwamen en wij konden niets anders dan hierop het liedje "shine" in zetten. En na wat rek en strek oefeningen waren de heren warm gedraaid en klaar voor de keuring. 

Molly doet het goed, ze blijft goed staan. Natuurlijk reageert ze op alles en iedereen. Word er bij de hond voor haar, door de keurmeester, een propje gegooid wil zij der achter aan. Praat iemand langs de kant tegen haar, dan springt ze zowat op zijn schoot. 
Staat ze mooi voor de keurmeester, komt hij naar haar toe…foutje…alles gaat kwispelen en Martin kan weer op nieuw beginnen. Maar ik zie de keurmeester in de lach schieten. 
En ik vind het zo leuk om te zien. Ook hoe hij steeds roder word door de moeite die hij moet doen. Maar ik vind haar leuk en met trots volg ik haar door de ring. 
De samenwerking tussen Molly en Martin tijdens het lopen gaat ook zijn vruchten afwerpen. Echt super.

En dan gaat hij selecteren. De honden met een zeer goed worden vriendelijk verzocht de ring te verlaten maar Molly mag blijven staan. Dan zet hij Martin met hond naast Andre neer en dat kan maar 1 ding betekenen.Het gaat tussen Molly en Trudie. Wat een zenuwen toestand. 

Uiteindelijk zet hij Trudie 2de en Molly.. jawel..1ste. Jongens wat ben ik trots. En als het dan tegen het einde loopt moeten alle teven die als eerste geplaatst zijn het weer tegen elkaar opnemen. En hij kiest Molly als beste teef. En ik…ik glim van top tot teen. 

Hierna komen alle eerste geplaatste reuen in de ring. De veteraan, Two Rivers Darwin, ziet er toch erg goed uit. Eigenlijk vinden we dat hij deze dag bij de reuen zou moeten winnen maar dat doet de keurmeester niet. Maar hij zet hem wel 2de van alle reuen. Wat een toppertje. 

Molly moet tegen de beste reu. Ik geloof niet dat het wat gaat worden maar ik krijg ongelijk. Mijn hart springt er zo wat uit en ik kan alleen maar gaan zitten. Mensen om me heen vragen me of ik geen foto`s moet maken. En ik kan alleen maar hakkelen..O ja natuurlijk. Even ben ik uit het veld geslagen. En dan krijg ik het keurrapport onder ogen waar op geschreven staat; Every inch a Bulldog. Extra bonus: full of life( 1 wens wellicht: iets meer vrouwelijkheid) En dit is echt de kers op de slagroom. Als een keurmeester die je bewonderd, je hond zo`n beoordeling geeft, is dit natuurlijk een geweldige dag met een geweldig keurrapport. En dan het commentaar. 

Volgens mij begrijpt de helft niet waar hij het over heeft. Een slechte keurmeester… Nee, de goede man is een rasspecialist die het over specifieke raspunten heeft. Een rolling gait hoort..ze loopt niet raar, tacked-on shoulders is echt geen schouderklopje en stand-off is geen kraam waar je inkopen doet. Nee, het zijn termen die iets zeggen over de hond. En ik vind dat je er een paar toch wel hoort te weten. Maar ja wat maak ik me druk….wij gaan naar de erering. Met al onze spullen vertrekken we richting de erering.

Met een groepje kijken we eerst naar de veteraan, Darwin, en daarna naar Martin met Molly. En ook in de erering is alles weer super geregeld. De organisatie is echt prima. Molly loopt goed mee en ook hier blijf ze prima staan. Als er 10 honden worden uitgehaald woord ook Molly geselecteerd. Er gaat een hele grootte WOUW door me heen. Ze bekijkt ze allemaal nog een keer en laat iedereen nogmaals lopen. En het blijft toch leuk om dit geheel te zien. En dan gaat ze plaatsen. Eerst 10,9,8,7,6,5,4 en dan krijg ik het warm. 
Op dit moment vind ik het heel dubbel. Natuurlijk zou het geweldig zijn als ze eerste zou worden. Maar dan moeten we de dag erop wel weer terug. 
Weer 2 uur heen en ook nog 2 uur terug. Plus de tijd die we daar nog doorbrengen. Ik kan mijn schoonouders toch niet weer vragen, een dag bij ons thuis, op de honden en de kinderen te passen. En meer van dit soort spinsels gaan in een reuze tempo door mijn hooft. Maar het wordt opgelost want Molly wordt 3de geplaatst
Wat natuurlijk een super resultaat is. En voor de tweede keer gaan wij in een opperbeste stemming vanaf Zwolle weer terug naar huis. 

Vorig jaar werd Kristel beste van het ras en Molly word dit jaar nog eens 3de in de rasgroep. Alleen is Molly uit 2 Jester`s Honden en dat maakt het alleen nog maar leuker. 

Wij hebben een hele gezellige dag gehad. Ik ben blij dat er nog wat mensen tot het einde zijn gebleven, wat het voor mij, toch iets gezelliger maakte. En ik maak voor het eerst mee dat we een dvd kunnen kopen waarop je de keuringen in de erering terug kunt zien. Hier maak ik voor Martin natuurlijk gebruik van. Als je er tussen staat beleef je het toch anders dan langs de kant. En laten we nu net een breedbeeld t.v gekocht hebben. Dus met zo`n beeld komt het bekijken van de dvd helemaal goed.  

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*