Jester`s Jester`s Bulldogs
Bulldogs   

Gelukkig kwam er na alle promotie in ons dorp weer tijd voor ontspanning. Bleiswijk komt eraan en ik krijg van alle kanten gehoor dat er mensen komen kijken. 
Dat vind ik leuk, omdat dit, het voor ons nog gezelliger maakt dan dat het al is. Bleiswijk is lekker dichtbij en dat maakt dat we niet midden in de nacht vertrekken. Vergeleken met andere shows kunnen we dus eigenlijk "uitslapen". 

We vertrekken zo rond half 8. Als we er gearriveerd zijn moeten we helemaal achteraan op het terrein parkeren. Dat wordt dus een flinke ochtendwandeling. Molly kan gelukkig lekker lopen en ze is gelijk goed uit geweest. 

Binnenkomen was geen enkel probleem.We zoeken de ring waar Molly deze dag moet lopen en zien dat er al een heleboel bullenmensen aanwezig zijn. We kijken eens rond en besluiten langs de ring plaats te nemen. Hopelijk worden we er later in de ochtend niet weggestuurd. 

Langzamerhand komt de rest ook binnen druppelen en zitten we gezamenlijk aan de koffie met appeltaart. Ja, zo`n dag is niet goed voor de calorieŽn en daar denken we dan ook maar niet aan. Ik haal mijn bus slagroom te voorschijn en spuit mijn taart en koffie lekker vol. Ik ben de enige en ik vraag me af of ik nou alleen z`on snoepperd ben. 

Tegen de tijd dat de keuring begint ga ik op een stoel langs de ring zitten. Naast mij nemen o.a. mijn naamgenoten plaats. Hoeveel Esther`s kun je tegen komen? En als er een van het stel, op de zelfde dag en in hetzelfde jaar geboren is, en man heeft die martin heet word het echt bizar. Dit maak je toch niet snel mee. 

De keurmeester van vandaag is Mr. P. Harding. Er staan 61 bullen ingeschreven maar er zijn 54 aanwezig. 

De keuring begint op tijd en we zitten echt goed. De honden en onze tassen met eet en drink waar staan onder handbereik, achter ons. Onder elkaar bespreken we de bullen. Er valt altijd wel iets op aan te merken en dus hebben we gesprekstof zat. Ik zeg altijd maar zo, je kunt alleen maar iets leren door er met elkaar over te praten. Hopelijk hebben we niemand beledigd. 

Ondertussen zijn onze "kijkers" ook binnengekomen. De verhalen die ik te horen krijg zijn altijd zo leuk en vooral zo herkenbaar. Ze hebben toch allemaal de zelfde bullen streken. Het doet me goed om de mensen zo vol van hun hond te zien. En als het soms met onze bullen even tegen zit, wat ons ook gebeurd, maakt dit soort momenten het weer helemaal goed. 

Martin en Andre zijn aan de beurt. Ik zit gezellig met mijn buurtjes langs de zijlijn. Wendy maakt foto`s want dat heb ik haar gevraagd. Nou.. en foto`s heeft ze gemaakt, in alle standen en maten. De foto`s zijn zo anders als dat ik ze gemaakt zou hebben en dat maakt het juist zo leuk.   

We volgen met z`n allen de keuring van Molly en Trudie. En weer gaat het uiteindelijk tussen deze twee dames. En zo zitten we met z`n alleen in spanning, wie het zal gaan worden. Leken hebben waarschijnlijk zo iets van.. wat maken jullie je druk. Maar het is altijd weer zenuwslopend. 

Uiteindelijk wind Trudie het van Molly en is de rust weder gekeerd. Althans wat de keuring betreft. Omdat we over de hond wel zo`n beetje uitgepraat waren hebben we de keurmeester maar eens onder de loep genomen. En onder het genot van een blokje kaas en een stukje worst, waaruit blijkt dat ik niet alleen graag snoept, komen we tot het volgende keurrapport. 

Een goed ogende keurmeester van zo rond de 50 jaar. Hij vertoont een goede kaaklijn met een prima gebit en een fraaie lach. Nog een vlotte haardracht, keurig met iets van gel in model gebracht. Een mannelijke romp met een goede schouder en armpartij. Verkregen door de sportschool met hier en daar een vleugje anabolen. De benen vertonen waarschijnlijk door het paardrijden een lichte O stand. Maar niets in het geheel stoort en het komt zeer mannelijk over. Zijn algemene voorkomen is uitstekend. Een mooi pak met daaronder glimmend gepoetste schoenen, maakt het geheel compleet. Een toppertje onder het keurmeestergilde. 

Ongetwijfeld ben ik nog een heleboel vergeten en heb ik het nu erg netjes gehouden. Meiden hoe komen jullie erop. Ik vond het hilarisch en zat zo nu en dan met rode oortjes. 

Zijn vrouw, die de keuring ook zat te aanschouwen, zat regelmatig onze kant op te kijken en vroeg zich waarschijnlijk af wat we over haar man zaten te ouwehoeren. 

Maar het stel past wel bij elkaar. Zij "peroxide blond" en alles "opgetrokken" en hij mannelijk "opgeblazen", maar niet overdreven. Aan het eind van de dag gaan we met zijn allen weer op huis aan. Maar ik vond het vandaag erg gezellig en kijk weer uit naar de volgende show. Hopelijk komen we elkaar daar weer tegen. En daar ga ik natuurlijk wel van uit

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*