Jester`s Jesters Bulldogs
Bulldogs   

Met Zwolle in het verschiet ben ik overal gaan oefenen met onze jonge man. Bij ons thuis, in de straat, op het winkelcentrum, bij school en als kers op het toetje was mijn buurvrouw zo aardig om voor keurmeester te spelen. En hij liet het allemaal toe. Hij sprong niet in haar armen ging niet liggen en deed geen stap opzij. Nee, hij bleef gewoon staan. Tot zover was mijn missie geslaagd. Hopelijk doet hij het op show ook zo en valt hij niet terug in zijn oude gedrag. 

De weersverwachtingen waren niet goed. Wie verwacht er nou in oktober 25 graden. Wij niet en dat baart me toch enigszins zorgen.We proberen zo goed en zo kwaad als het kan voorzorgs- maatregelen te treffen en vertrekken in alle vroegte richting Zwolle. 

Als we gearriveerd zijn en een plekje zoeken valt dit niet mee. Het zit aardig vol met bullen, poedels en een terras waar ze allerlei versnaperingen verkopen. We vonden nog een plekje aan het looppad wat leidde naar het terras. Voor Tim niet slecht want heel de dag kwamen er mensen met honden voorbij. Hij had het er maar druk mee.   

En dan begint de keuring. De keurmeester van vandaag is Mr. D. Paunovic. De man keurt vandaag 24 Engelse Bulldoggen en Poedels in allerlei variŽteiten. 

De ringmeester is meneer H. Kort. Wat vind ik deze ringmeester een heel erg zelfingenomen man. Iemand waar ik ver bij uit de buurt moet blijven anders gaat het niet goed. De manier waarop hij mensen aanspreekt staat mij totaal niet aan en daar kan ik me dan erg over opwinden. Ik ben van mening dat je iedereen gewoon op een normale manier moet benaderen en misschien nog wel iets moet uitleggen cq omroepen. Daar staat hij voor.   

De babyklasse blijkt niet door te gaan en Tim is aan de beurt. Voordat ik mijn camera van de bench heb gegraaid en een zitplaatsje heb bemachtigd is de keuring al haast voorbij. Ik heb er werkelijk haast niets van meegekregen. Jammer genoeg heb ik niet kunnen zien hoe Tim het deed en of al mijn geoefen nut had gehad. Volgens Martin deed hij het een stuk beter dus ik blijf maar gewoon doorgaan met dat wat ik al deed.   

Meneer de ringmeester vertelde ons dat meneer de keurmeester haast had. Dat was dan ook wel te merken. Wat een blamage.   

Om een uurtje of 12 waren dan ook alle bullen gekeurd en heb ik me maar vermaakt met een beetje bij kletsen en met het kijken naar de mensen en hun honden. Omdat de goede man ook poedels keurde zaten we tussen de poedels die heel de dag geknipt en geborsteld werden. 
En dan nog een keertje een elastiekje erin en vergeet natuurlijk niet de haarlak zodat het haar wijd uit staat. Na 5 minuten is het weer ingezakt en beginnen ze weer opnieuw. 
Je vraag je toch af, als deze honden ieder weekend show hebben ze na verloop van tijd nog wel een haartje op hun huidje hebben zitten. 
En zouden deze mensen in het dagelijkse leven kapper zijn gezien hun liefde voor alles wat met kappen te maken heeft.   

Maar goed, ze zullen over mijn bulletje ook van alles gedacht hebben. Mijn bulletje die na 6 uur hijgend zich druk gemaakt te hebben over van alles wat langskwam eindelijk ging liggen en geen geluiden meer produceerde. En die, toen hij de bench in moest uit frustratie het kleedje maar opat. Tja, en zo is er altijd wat. 

En dan worden de keurrapporten uitgedeeld. Ik lees dat zijn topline beter kan en dat hij achter beter moet lopen. Ik begin er gewoon van in me zelf te praten en vraag of hij misschien naar Hans Anders moet voor een leuk montuurtje met jampotglazen. 
Ongelooflijk…. En als ik dan nog verder kijk is het rapport ook nog is niet goed ingevuld. Leuk hoor alles via de computer. Ik ga er maar gelijk achteraan om het goed te krijgen en de tweede plaatsing er ook op te laten vermelden. Want ja, als het eenmaal in de computer staat…. Gelukkig word het allemaal geregeld en kan ik weer rustig plaats nemen op mijn stoel om alles te laten bezinken. We mogen op tijd naar huis. 

Maar buiten aangekomen overvalt de warmte ons. De auto stond in de volle zon en jongens wat was het warm. Dit is echt mijn nachtmerrie. Gelukkig hadden we op de terug reis naar huis geen file en kwamen we goed thuis aan. Hopelijk is het volgende week, als we naar de clubmatch gaan, gewoon oktober weer.

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*