Jester`s Jesters Bulldogs
Bulldogs 

Nu Piet weer het land uit is gaan we richting de kerst. Ik zelf word er niet zo wilt van maar mijn wederhelft des te meer.   Dus wij de maandag na mijn verjaardag op naar een tuincentrum voor een kerstboom. Na een beetje rondgelopen te hebben hangen de ijspegels aan mijn neus. Mijn man wil ze graag vanaf een afstandje vergelijken. En daarom sta ik steeds met een boom tegelijkertijd aan mijn linker en aan mijn rechterzij. Na verloop van tijd hebben we een mooi exemplaar gevonden. 

De man vraagt ons, “moet hij thuis bezorgd worden”. En Martin vraagt of ze er een netje om doen en zo ja, dan neemt hij hem zelf wel mee naar huis. Ik vraag me nog even af of hij denkt dat we een verhuiswagen hebben, maar ik laat het maar gaan. De beste man vertelt ons, dat wij nog even rond kunnen kijken of gaan betalen, en dan krijg de boom ondertussen een netje. Als we het wel gezien hebben ga ik met Anne betalen en Martin gaat de boom halen om hem alvast in te laden. 

Als ik aankom bij de auto zie ik de boom in de auto liggen met het netje al voor de helft van de boom geschoven en Anne kijkt verschikt de auto in. Ik geef haar een aai over der hoofd en verteld haar dat ze ergens tussen de takken moet gaan zitten. Als ik dan zit en naar links kijk zie ik een dikke stam. Ik hoop zo dat dit goed gaat. We rijden als een kerstboom op wielen weer terug naar huis. 

Nadat we eerst een stuk van de bovenkant hebben verwijderd en wat van de stam hebben weg gehaald, staat hij netjes op zijn plaats. We laten hem maar even zo staan want we hebben tenslotte bullen. Je weet nooit wat er gaat gebeuren als er ineens een boom in de huiskamer staat. Ook wil ik even letten op onze tijdelijke reu want die zie ik er voor aan om even lekker zijn poot op te tillen tegen onze nieuw verworven kerstboom. 

Als ik na dit gebeuren zit bij te komen, zit ik even lekker te kijken in een folder van Blokker. Ineens zie ik een gourmetstel staan met een bakplaat waar ik al tijden naar op zoek ben. En dan word ik hilarisch omdat het om eten gaat en dat doe ik nu eenmaal graag. Als de oudste uit school is zet ik ze allebei in de auto en vertrek naar de winkel. Als we tussen de kerstballen en engeltjes lopen hoor ik alleen maar, “Och mam kijk eens wat mooi”en worden me weer een paar ballen en slingers afgetroggeld. Ik loop als een kip zonder kop te zoeken naar ,mijn gourmetstel, en ga als ik hem gevonden heb naar de kassa om alles af te rekenen.

Even denk ik nog wat is die doos groot maar ik wil er verder niet over nadenken. Met een tas met kerstbalattributen en een gourmetstel onder mijn arm probeer ik 2 kinderen zo goed mogelijk naar de auto te begeleiden. Gelukkig gaat het allemaal goed en als we thuis zijn maak ik gelijk de doos open. Ik weet wat we met de kerst gaan eten, namelijk giraf. Het stel is iets wat aan de maat en dat zal makkelijk passen. De pannetjes zijn halve koekenpannen en ik lig zelf in een deuk. Maar ik denk er niet aan om het terug te brengen.

De bullen zijn ondertussen wel gewend. Ze moesten hem wel vanaf alle kanten even bekijken en Molly voelde wel iets voor een paar takken. Ach ja, ze ziet natuurlijk niet het verschil tussen een conifeer in mijn tuin en een kerstboom. De enige die het niets interesseert is Cait. Zij ligt alleen maar in haar stoel naast de kerstboom en kijkt zo nu en dan eens opzij. 

De volgende ochtend beginnen we met optuigen. Wij beginnen zelf met de lampjes zodat ik later op de dag met Anne en Ilse de boom kan gaan versieren. En langzaam zie ik ons huis in de kleur rood veranderen. Ik heb het idee dat ik niet te lang voor het raam moet gaan staan want dan gaan ze me nog vragen “wat het kost”. Maar heel stiekem….Nee, ik kom er gewoon voor uit, vind ik het geweldig. De kinderen genieten van het samen optuigen en ik weer van hun. En ach, ik hang gewoon een boordje op mijn raam..wegens de feestdagen gesloten.  

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*