Jester`s Jesters Bulldogs
Bulldogs  

Na de familiedag hebben we hier een gezellige drukte gehad. Ilse heeft het 30 jarige bestaan van haar school gevierd en hiervoor was een hele leuke feestweek georganiseerd. We kregen de mogelijkheid om met de school mee op schoolreis te gaan en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Ilse vond het geweldig dat mama en papa ook meegingen en ze was er helemaal vol van. Voor ons was het ook erg leuk omdat Blijdorp zo ontzettend veranderd is. Ik heb me ogen uitgekeken, het is echt een mooie dierentuin geworden en voor iedereen een aanrader.

Voor koninginnedag was oma ook nog jarig en ja… feest is natuurlijk altijd spannend. Eerst een uurtje in de metro zitten en dan ook nog een nachtje blijven logeren..wat wil een kind nog meer. En de dag daarna was het koninginnedag. Ilse keek er al weken naar uit.We hebben dit jaar maar eens een vlag met wimpel gekocht en opgehangen en zoals ieder jaar allebei de fietsen versierd. Dit moest eigenlijk voor oma der verjaardag maar dat kwam er niet van zodat moeders `s ochtends weer de klos was. 

Het is bij ons in het dorp een traditie dat de kinderen `s ochtends om 6 uur door het dorp gaan fietsen met lege blikjes achter hun fiets gebonden. De herrie van de blikjes gaat nog wel maar er was er eentje bij met een WK toeter (ze zouden ze moeten verbieden) zodat ik gelijk recht op in me bed zat. En stom genoeg reageren de honden niet op de blikjes maar op de toeter des te meer. Dus wie zat er om 6 uur beneden ..juist ik. En wat doe je dan.

Ik ben maar ballonnen op gaan blazen en lekker bezig geweest met knippen en plakken om de fietsen versieren. Ze stonden dan ook klaar toen ze met opa en oma aankwamen. Om 11 uur begon het geheel met een demonstratie van mijn sportschool. Ik had al weken ervoor meegemaakt hoe ze er voor hadden staan zweten en zwoegen en daarom vond ik dat ik wel even naar moest gaan kijken. Helaas hielden we het niet droog zodat de allerkleinste stonden te verkleunen..ik had echt met ze te doen.

Na een toespraak van de burgemeester zijn we maar aan de oranje bitter gegaan. Behalve ik dan want ik moest achter Anne aan. En ik moet zeggen die fiets toch al aardig door.Verder waren er heel de dag spelletjes te doen en de kids hebben zich prima vermaakt. Toen we in de rij stonden om in een zwembadje eendjes te vangen lag Anne ineens tussen de eendjes. Toen we haar eruit gehesen hadden en ze geschrokken op Martin zijn arm hing viel ze haast in slaap. Voor haar was de dag voorbij maar ik had mezelf maar voor Ilse opgeofferd om met haar nogmaals langs alle spelletjes te gaan. En dat in de regen. 

`S avonds hadden we geen last meer van het stel en trouwens van mij ook niet want de kids hadden mij aardig gevloerd. Dit alles maakte dat ik een paar weken lang een stuiterend kind in huis had maar nu alles voorbij is gaat het weer zijn gewone gangetje. 

En dan is het weer tijd voor ons uitje. Natuurlijk gaan we weer met de honden op stap..wat anders. Dit keer gaan we naar Arnhem. Omdat de mussen dood van het dak vallen van de hitte hebben we nog even zitten verzinnen of we wel zullen gaan. 

Wij denken dat Kristel en Stella het wel aan kunnen en besluiten om te gaan. We nemen weer ruim de tijd en zeker nu omdat het `s morgens vroeg nog koel is. Als we der aankomen staat er geen rij... wat een geluk. We gaan naar binnen en zoeken een plekje. Kristel is lekker rustig maar Stella gaat uit haar dak. Dat is geen wonder want, wat is het druk. Dit is een 3 daagse show en ik begrijp nu waarom…ze hebben eigenlijk geen ruimte voor zoveel honden. We zitten echt op elkaar geplakt. Ik probeer de moed niet te laten zakken en bekijk de catalogus. 

Er zijn 53 honden ingeschreven wat echt een hoop is. Volgens mij, op de familiedag na, hebben ze hier de meeste inschrijvingen binnen gekregen. Bij Stella in haar klasse staan 11 bullen en bij Kristel staan er 5. En ondertussen word het drukker en drukker. Blijkbaar worden er in de ring naast ons Duitse Doggen gekeurd, die allemaal languit over de vloer liggen. 

Voor de gene die niet weet hoe groot een Duitse Dog is…Gooi er een zadel overheen en je heb een pony, ongeveer dat formaat. Iedereen moest er met zijn hond langs of overheen. Dat moest natuurlijk wel een keer fout gaan. Ik en Stella hebben samen met een waterstraaltje zitten spelen om haar af te leiden van alles wat er om ons heen gebeurde. En wat een geluk het werkte. 

Als eerste is Martin met Kristel aan de beurt. Ze is vrij rustig maar zelfs zij viel uit naar een bull. Door de warmte en drukte raken de honden opgefokt. Gelukkig krijg hij haar weer rustig en is er verder niets aan de hand. Kristel wordt eerste in haar klasse. 

Als we weer zitten te wachten totdat Stella aan de beurt is zien we toch wel een vreemd staaltje van dubbel handling. Dubbel handling is het alert maken van de hond buiten de ring door iemand anders dan de persoon die de hond showt doormiddel van een pieppoppetje of plastieken kip of iets dergelijks. We zagen ineens een Chihuahua door de lucht vliegen. Na een paar minuten toen het eindelijk tot ons door gedrongen was hebben we het eens goed zitten bekijken. Ze stonden het beest te schudden, omhoog te gooien(zoals je weleens met een klein kind doet) en het werd op een stoel gezet voor de hond. We hebben er wel vreselijk om moeten lachen maar ik ben benieuwd of de Chihuahua het ook zo leuk vond.

En dan ben ik met Stella. En o..o.. wat is ze druk. Ik doe me best om haar neer te zetten maar alles is interessant. Ze gaat naar de mensen langs de kant en iedereen die voorbij loopt springt ze in hun armen. Dan kijkt er een hond naast ons niet helemaal zo als mevrouw wil en springt ze er haast boven op. Ik worstel en worstel. Dan gromt de hond naast ons ook nog eens een keertje en dat staat haar dan helemaal niet aan. Ik heb me er maar tussen geworpen en gezorgd dat ze niet meer die kant op kon kijken. We hebben er nu dus een nieuwe naam bij De Agressievie Bulls. Dan ben ik aan de beurt en moeten we een rondje lopen. Dat lukt wel want dan kan mevrouw rennen…en dus nog maar eens een rondje. De keurmeester vraagt hoe oud ze is en ik zeg “ 14 maanden” waarop hij dan weer zegt “en zo gek als een deur” Dat zeg toch wel genoeg. Het is verder niets geworden en ik was blij dat we het gehad hadden. 

Ondertussen is het iets rustiger geworden omdat een hoop mensen buiten in de schaduw waren gaan zitten met hun hond. Maar het is toch van de gekke dat je maar buiten gaat zitten omdat er binnen eigenlijk geen ruimte is. Het was gewoon de uitlaatplaats en daar ga je toch ook niet voor je plezier zitten. Maar ondanks dat hadden de mensen ondertussen een kort of helemaal geen lontje meer en de honden waren ook niet meer op hun aardigst.

Er is nog een hond flink gegrepen door een ander en daar kwam dan weer ruzie van…ja het was echt gezellig. Kristel moest nog tegen alle beste teven en kwam weg met het reserve cac en het volle cacib.  Ondanks dat ik het een flut show vond vind ik wel dat de honden het goed gedaan hebben. Stella heeft dan wel heel de dag zitten hijgen maar wel op een goede manier en dat is goed om te zien. En dan heeft ze onderlaatst ook nog een perfect populatie onderzoek ondergaan en dus ben ik weer een gelukkig mens. Op naar Brussel.  


*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*