Jester`s Jesters Bulldogs
Bulldogs  

Even zag het er naar uit dat de familiedag aan mij voorbij zou gaan. Gelukkig voelde ik mij zaterdags al een stuk beter en een zondag was ik weer de oude. Ik werd wakker van de vogels die buiten al fluitend druk in de weer waren. En toen ik de gordijnen opende zag ik een lekker ochtend zonnetje en keek ik uit op een berm met gele bloemetjes en hoewel het gewoon onkruid is werd ik er toch vrolijk van.

Gelukkig waren we op tijd van huis gegaan want het was al aardig druk. Nu kunnen we nog een goed plaatsje uitzoeken in plaats van ons ergens tussen te moeten frommelen. Na alles weer op zijn plek te hebben gezet bekijk ik even de catalogus. 

Er blijken 100 bullen ingeschreven te zijn. Wat een fantastisch aantal. Het is lang geleden dat er zoveel bullen rondliepen op een familiedag. We hebben ze dan ook in allerlei variŽteiten voorbij zien komen, zelfs black en tan en de kleur zwart. Deze kleuren zijn natuurlijk niet goed maar het is wel een keer leuk om te zien hoe zo een kleur er nou uitziet bij een bull. En ik moet zeggen ik weet niet of ik er aan zou kunnen wennen. Echt mooi vind ik het niet.

Eindelijk zagen we ook weer kennissen en vrienden die we al een hele tijd niet meer gezien hadden en hebben even lekker bij kunnen kletsen over van alles en nog wat.

Maar dan gaat het toch echt beginnen. We hebben afgesproken dat ik Mindy zal showen en Matin Molly. Even is er nog constinatie omdat we niet meer wisten wie nu Moonlight en wie Moony was. Gelukkig staat er in het paspoort de kleur van de vacht vermeld zodat we de goede hond voor ons hadden. Dat heb je als de stamboomnaam anders is dan de roepnaam. 

De babypuppie klasse is als eerste aan de beurt. Er staan maar liefs 23 puppieteefjes in de ring en dan heb je dus ogen te kort. Het is echt geweldig om te zien. Ze zijn als pup zo leuk en zo verschillend. Als eerste gaat ik met Mindy. Ze is nog jong, dus alles is interessant, behalve ik, maar ik heb toch het idee dat ze aardig bleef staan. Toen we het gangwerk moesten tonen liep ze gewoon met opgeheven hoofd met me mee en toonde geen zenuwachtig gedrag. Ik was erg blij met de manier waarop ze het deed. 

Na mij was Martin met Molly en dat is de eigenwijze van het stel. Daar was ik met oefenen achter gekomen, dus die heb ik link Martin laten showen. Hij moest iets meer zijn best doen om haar goed op stand te houden maar hij kreeg het voor elkaar. Hoewel ik hem wel een paar keer rood heb zien aanlopen. Ook met het tonen van het gang werk ging het heel goed. 

Als alle pups geweest zijn worden er pups geselecteerd voor de eindronde. Mindy hoort daar niet bij maar Molly wel. Na nog een paar keer wat heen en weer gelopen te hebben en aan alle kanten weer een keer bekeken te zijn word zij op de derde plaats geplaatst. Dat is toch niet slecht als je met zoveel pups staat.

Na de keuring van onze pups hebben we nog wat andere klasse bekeken en heb ik nog even wat rond gelopen. Er stonden een paar stands en zelfs die vond ik leuk. Als ik het goed begrepen heb kon je zelfs een foto laten maken met je hond. Ik kon het weer niet laten en heb nog een bullebeeldje voor mijn collectie gekocht die nu mooi in mijn kast staan te pronken. 

Om de pups hun behoefte te laten doen moesten we naar buiten en het was echt schitterend weer. Daarom hebben we de boel weer ingepakt om weer naar huis te vertrekken. 

De eigenaar van een dekreu die wij willen gaan gebruiken had het zelfde idee en we zijn nog even met hun mee naar huis geweest om hem te bewonderen. We zijn er erg blij mee en hij zal bij de volgende loopsheid Lizzy gaan dekken. We vonden het erg fijn dat deze mensen zo gastvrij waren om ons even te ontvangen. Dus al met al was deze dag in alle opzichten een geslaagde dag voor ons.  

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*