Jester`s Jesters Bulldogs
Bulldogs  

In aanloop naar de hondenshow in Goes ben ik toch eens na gaan denken hoe ik het showen kan verbeteren. We gaan met Kristel en Lizzy en daarom zal ik weer met Lizzy de showring in moeten. 

Het goedbedoelde commentaar van andere is me toch niet zo goed bevallen en daarom zal ik het in Goes beter moeten doen. Als eerste vind ik dat ik een goede reden heb om een nieuw outfitje aan te gaan schaffen. Ook vind ik dat tijdens het lopen de samenwerking tussen Lizzy en mij moet verbeteren. Als de kinderen naar oma zijn gebracht en Martin naar zijn werk is ga ik met Lizzy naar buiten om te oefenen. Dicht bij ons huis hebben we een parkeerplaats die ooit bij ons afgebrande dorpshuis hoorde. Ik loop in mijn gedachten in de showring en laat Lizzy ook in showstand staan. Even verder op staan een paar bouwvakkers die ons staan te aanschouwen. Waarschijnlijk denken ze dat ik een of andere malloot ben. Maar ik denk vol zelfspot “zo dat is lang geleden” en weer op weg naar huis schiet ik in de lach.

En dan is het zaterdag. Alles is ingepakt en om 6.30 uur zijn we op weg naar Goes. Als we aankomen is de deur nog niet open en moeten we in de rij aansluiten. Dat is altijd zo`n gedoe en het begint ook nog eens te regenen. Ik probeer mijn humeur er niet onder te laten lijden. 

Eindelijk na veel duw en trekwerk zijn we dan binnen. We zoeken ergens dicht bij de ring een goed plekje en die hebben we gevonden, we zitten echt fantastische. Voor ons is zoveel ruimte dat heel veel mensen daar met hun hond even gaan oefenen.En dat is toch leuk om te zien. Niet alleen zie je zo veel verschillende rassen, en kunnen we onze rassenkennis even testen, maar ook het type mens dat bij een ras hoort. We hebben ons prima vermaakt en soms erg gelachen. Zelfs het gezegde de baas lijkt op zijn hond klopt zo nu en dan. Ik vraag me af of er mensen zijn die dat bij ons ras ook wel eens denken. Ik bedenk dan maar dat een bull elegant is en nog meer van die goede eigenschappen heeft maar ik weet natuurlijk wel beter. 

En dan beginnen de keuringen. Eerst worden er een stuk of 20 Sint Bernards gekeurd en daarna komen de Bullen. De keurmeester is een mevrouw en afkomstig uit BelgiŽ. Deze mevrouw keurt alleen met haar ogen. Heel de keuring door, zowel bij de Sint Bernard als bij de Bullen, heeft ze haar handen in haar jaszakken gehouden en geen hond aangeraakt. Nu was het wel koud in de hal maar dit vond ik toch ook weer overdreven. 

Als na de reuen de teven aan de beurt zijn ben ik met Lizzy. Gelukkig was ik niet zenuwachtig en heb ik zelfs over bepaalde dingen nagedacht. Over het feit dat ik tijdens het lopen genoeg afstand moet houden van mijn voorganger of als ze niet vooruit te branden zijn het tweetal gewoon voorbij moet gaan. Of omdat ik de laatste in rij ben mezelf niet weg moet later weg drukken maar een goed plekje moet zoeken om de hond te kunnen laten zien. En dat ik zo nu en dan oogcontact moet zoeken met Martin omdat hij van een afstandje beter kan zien of ik Lizzy goed in stand zet. En het ging goed maar het duurt zo langggg. Ik voel ook wel dat Lizzy haar typ niet is en het word dan ook niets. Volgende keer weer beter en zo kan het gaan in de hondensport. Volgens Martin lag het niet aan mij want ik had het goed gedaan. Mijn oefenen heeft gewerkt.

Na mij moet Martin met Kristel. Daar heeft ze dan weer niet veel tijd voor nodig en Kristel is eerste in haar klasse. Ook van alle andere teven wint Kristel en word ze BESTE VAN DE TEVEN. Ze wint dit keer niet van de reu maar dat is niet erg. Omdat de keurmeester haar vandaag de beste van de teven maakt krijg Kristel haar laatste C.A.C punt erbij waardoor zij vandaag NEDERLANDS KAMPIOEN word. En wij vinden de keurmeester vanaf nu helemaal fantastische en vergeten maar gauw de keuring van Lizzy. Wij zijn weer super trots op onze Kristel. Het is weer een leuke dag geweest en de volgende keer gaan we naar Antwerpen. Daar hebben we alleen Lizzy ingeschreven en daarom zal Martin haar showen en zit ik weer langs de zijlijn.

*Terug naar Jester`s Bulldogs** Terug naar de startpagina**Terug naar ons blog*